بهینه سازی زیرساخت شبکه و IT

عیب یابی و رفع مشکلات شبکه کامپیوتری

ارائه طرح جامع بهینه سازی زیرساخت IT و سیستم های شبکه کامپیوتری

ادامه مطلب

ایمیل سرور اختصاصی

پست الکترونیک درون سازمانی

ارائه میل سرور به همراه راهکار ارتباطات یکپارچه مایکروسافت

ادامه مطلب

سامانه دورکاری

نرم افزار دورکاری و مجازی سازی برنامه

دسترسی راه دور به برنامه ها از طریق راهکار نرم افزاری دورکاری

ادامه مطلب

خدمات میزبانی سرویس

میزبانی سرویس و ارائه سرور مجازی و اختصاصی در ایران

اجاره سرور و فضای رک (کولوکیشن) در دیتاسنتر گروه و مشاوره راه اندازی هاستینگ اختصاصی

ادامه مطلب

فایروال شبکه

تامین امنیت زیرساخت شبکه

ارائه کامل ترین و امن ترین فایروال تحت شبکه دنیا با لایسنس رایگان مادام العمر

ادامه مطلب

سیستم پشتيبان‌گيري اطلاعات

معرفی سیستم پشتيبان‌گيري اطلاعات ایده آل 

تمامي سازمانها براي تداوم كسب و كار (Business Continuity) خود نيازمند آنند كه يك فرآيند مديريتي در سطح بالا براي آن داشته باشند. اين فرآيند شامل بسياري از راهكارهاي اساسي و استانداردي مي‌باشد كه براي مديريت خطرات و تهديداتي كه تجارت يك سازمان را با خطر مواجهه مي‌كند در نظر گرفته شده است. يكي از اين خطرات كه بسياري از سازمانها را تهديد مي‌كند خطرات و بلايايي مي‌باشد كه اطلاعات آنها را با خطر از بين رفتن مواجه مي‌كند. اين وضعيت براي هر سازمان كوچك و بزرگي قابل تصور است.

براي اين منظور هر سازمان نياز به روال‌ها و استانداردهايي دارد كه بتواند در موارد تهديد و در هنگام از بين رفتن اطلاعات در كمترين زمان ممكن آن را بازيابي كرده و سازمان را در روال عادي خود قرار دهد. اين فرايند بايد به گونه‌اي باشد كه سياست‌هاي امنيتي آن سازمان را در بر بگيرد.

براي مثال برخي تكنولوژي‌ها در اين زمينه مي‌توانند در كمتر از يك دقيقه اطلاعات از بين رفته را بازيابي كنند اما هزينه ناشي از پياده‌سازي و نگهداري آنها بسيار زياد مي‌باشد. براي اين منظور بايد يك حد متناسبي از تكنولوژي مورد نياز سازمان را با توجه به ارزش اطلاعات و هزينه Downtime سازمان در زمان بازيابي اطلاعات به دست آوريم.

مشخصات يك سيستم ايده‌آل

سيستم‌ها و تكنولوژي‌هاي مختلفي براي گرفتن نسخه پشتيبان و بازيابي اطلاعات در شبكه وجود دارد كه هر كدام بنا بر خصايص و ويژگي‌هايي كه دارند كيفيت و هزينه خاص خود را دارند.


اما در كل براي يك سازمان د ر حد متوسط به بالا (در ايران)، يك سيستم گرفتن نسخ پشتيبان و بازيابي اطلاعات خوب بايد خصوصيات زير را داشته باشد :

1-        امكان بازيابي اطلاعات در كمترين زمان ممكن را داشته باشد (مطابق با خسارات مالي ناشي از يك ساعت وقفه كاري در بخش‌هاي مختلف)

2-        امكان نگهداشت نسخه‌هاي زماني مختلفي از داده‌ها وجود داشته باشد

3-        امكان ايجاد زمانبندي براي گرفتن نسخ پشتيبان طبق سياست‌هاي امنيتي (Security Policy) سازمان وجود داشته باشد

4-        امكان آرشيو كردن اطلاعات و نگهداري آنها در سايت (فضاي كاري) و بيرون از سايت يا بيرون از فضاي كاري (off-site) وجود داشته باشد

5-        امكان پشتيبان‌گيري بايد در كمترين زمان ممكن وجود داشته باشد به گونه‌اي كه بتوان از تمامي داده‌ها در زمان‌هاي غير كاري نسخه پشتيبان تهيه كرد

6-         امكان تهيه نسخه‌هاي پشتيبان از سيستم‌ها و برنامه‌هاي كاربردي مختلف (مانند Share ‌هاي ويندوز، پايگاههاي داده اراكل، SQL ، برنامه Exchange )

7-      امكان پشتيبان‌گيري از سيستم‌هاي عامل مختلف (ويندوز، لينوك س)

8-        امكان پشتيبان‌گيري متمركز وجود داشته باشد

9-      امكان پشتيبان‌گيري خودكار وجود داشته باشد

  مشخصات سخت‌افزاري
الف) ديسك‌هاي نوري: ديسك‌هاي نوري شامل استفاده از CD و DVD براي گرفتن نسخ پشتيبان مي‌باشد كه اين روش بنا به دلايل زيادي پاسخگوي يك سازمان بزرگ نمي‌باشد. از ضعف‌هاي اساسي اين روش زمانبر بودن، عدم ايجاد مديريت مركزي مي‌باشد. همچنين قابليت اعتماد اين ديسك‌ها نيز كم مي‌باشد.

ب) استفاده از Tape : استفاده از Tape يكي از متداول ترين روش‌هاي پشتيبان‌گيري از سيستم‌ها مي‌باشد. دستگاههاي Tape Drive تنوع مختلفي دارند كه برخي از آنها مانند Autoloader ‌ها، امكان نوشتن و خواندن همزمان از چند Tape مختلف را دارند. مشكل اساسي Tape ‌ها و Autoloader ‌ها سرعت آنها مي‌باشد و در بعضي مواقع كه نياز به Backup ‌هاي روزانه با حجم زياد مي‌باشد ممكن است زمان لازم براي انجام برخي Backup ‌ها وجود نداشته باشد. البته با تكنولوژي‌هاي جديدي كه براي انواع جديدتر آمده است اين ضعف نيز تا حد زيادي برطرف شده است. همچنين پشتيبان‌گيري از طريق Tape ‌ها و بازيابي آنها در بعضي مواقع پايدار (Stable) نيست.

از مزاياي اين سخت افزارها اين مي‌باشد كه مي‌تواند با برنامه‌هاي مختلف پشتيبان‌گيري متمركز كار كنند. همچنين هزينه‌هاي پشتيبان‌گيري توسط Tape نسبت به تكنولوژي‌هاي مشابه (همچون استفاده از DISK ) بسيار ارزانتر مي‌باشد.

 پ) استفاده از Disk Staging Backup : يكي ديگر از روش‌هاي پشتيبان‌گيري، استفاده از Disk ‌هاي پرسرعت مي‌باشد. اين روش تقريبا شبيه به روش بالا مي‌باشد با اين تفاوت كه اين بار به جاي استفاده از Tape از Hard Disk ‌هاي پر سرعت استفاده مي‌گردد. اين روش نيز يكي از جديدترين و محبوب ترين روش‌ها براي پشتيبان‌گيري در شبكه‌ها مي‌باشد. زيرا نسبت به روش Tape داراي سرعت بالاتري مي‌باشد و همچنين امكان آن را دارد كه توسط سيستم عامل ديگري همچون Windows Storage Server ‌ها و برنامه‌هاي جانبي همچون Veritas Netbackup ، مديريت شود. از خصوصيات خوب اين روش Stable بودن آن است و مي‌توان نسخه‌هاي Backup گرفته شده را در كمترين زمان ممكن بازيابي كرد.

  ت) استفاده از SAN/NAS Storage : يكي از بهترين راه حل‌هاي پشتيبان‌گيري و مديريت داده‌ها در سازمان‌هاي بزرگ استفاده از Storage ‌هاي نوع SAN (Storage Area Network) و NAS (NetworkAttached Storage) مي‌باشد. همانطور كه از نامشان پيداست اين دستگاهها، مخازن داده‌هاي موجود در تمامي سرور‌هاي شبكه (يا سرور‌هاي حياتي) مي‌باشد. تفاوت آنها در اين مي‌باشد كه در SAN Storage ‌ها، شبكه به دو بخش تقسيم مي‌گردد. يك شبكه LAN و يك شبكه Backup LAN . شبكه LAN ارتباط بين كاربران و سرور‌ها را برقرار مي‌كند كه در بسياري از سازمانها درحال حاضر راه‌اندازي شده است. اما شبكه Backup LAN شبكه جداگانه‌اي مي‌باشد كه بين سرور‌هاي مجموعه و مخزن داده‌ها كه همان SAN Storage مي‌باشد برقرار مي‌گردد. ارتباط اين شبكه به طور معمول فيبر نوري مي‌باشد و در اين روش سرور‌ها، ديگر هر كدام براي خود هارد ديسك جداگانه‌اي ندارند و همگي آنها توسط شبكه Backup LAN از مخزن SAN استفاده مي‌كنند. اين باعث مي‌شود كه بار پردازشي فايل‌هاي سيستمي در سرور‌ها (كه نياز به قدرت پردازشي بالايي نيز دارد) توسط باز و بسته كردن فايل‌ها هدر نرود و اين كار توسط SAN صورت پذيرد.

روش NAS نيز مانند روش بالا مي‌باشد ولي ديگر شبكه جداگانه‌اي نداريم و NAS Storage به همان شبكه اصلي متصل شده و مخزن تمامي سرور‌هاي شبكه مي‌گردد. ضعف اين روش نسبت به روش قبل اين است كه بار ترافيك داده‌ها، روي شبكه اصلي قرار مي‌گيرد.

مخازن SAN/NAS نيز با استفاده از تكنولوژي‌هاي ذخيره داده‌ها، به شدت محافظت مي‌گردد و امكان از بين رفتن داده‌ها در آن در حد بسيار پاييني مي‌باشد.

  از مزاياي اين روش، سرعت بالاي آن، مديريت آسان داده‌ها و كاهش بار ترافيكي روي شبكه (در SAN ) مي‌باشد (بر خلاف دو روش قبلي). زيرا كه داده‌ها از طريق شبكه Backup به SAN Storage منتقل مي‌گردد. از معايب اين روش نيز هزينه بالاي پياده‌سازي و نگهداري آن مي‌باشد كه در بعضي مواقع براي سازمان‌ها مقرون به صرفه نمي‌باشد. در اينجاست كه مي‌توان با خسارات ناشي از DownTime سازمان تصميم مناسب را گرفت.

  ث) استفاده از روش‌هاي تركيبي: اما بهترين راه حل گرفتن نسخه پشتيبان از شبكه استفاده از روش‌هاي تركيبي مي‌باشد. اين بدان معناست كه مي‌توان با استفاده از مخزن‌هاي SAN/NAS ، Backup ‌ها را درون سايت تهيه كرد و با استفاده از Tape Drive ‌ها off-Site Backup ‌ها را تهيه كرد. يا با استفاده از DISK Storage ‌و Tape Drive ‌ روش‌هاي ارزان‌تري را پياده‌سازي كرد. (به اين روش Disk-To-Disk-To-Tape يا به اختصار D2D2T گفته مي‌شود )

بازدید 1766 بار

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.

تماس با شرکت

 تهران، مطهری، میرعماد، کوچه دهم، پلاک 14 واحد 2 
تلفن تماس: 88173317 021
ارتباط زنده اینترنتی 24 ساعته از طریق تلگرام با کارشناسان پشتیبانی مهندسی شبکه پال نت کانال تلگرام PalnetGroup@
پشتیبانی شبکه و ارتباط برخط و آنلاین از طریق واتس اپ WhatsApp با شماره موبایل ارتباط با واتس اپ
WhatsApp
گفتگوی آنلاین از طریق واتس اپ با کارشناسان گروه برای ارسال  پیشنهادات و  مستندات و حتی ارتباط در مواقع ضروری

JoomShaper